Z panierowaniem ryby nie było już problemu. Przy pracy Jola i Klaudia.
Surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem marchewki, jabłka i cebuli już gotowa. Jeszcze wymieszać. Jako dodatek do ryby będą ziemniaki. Jola, Ola i Ania obierają ziemniaki.
Sernik też już prawie gotowy. Ania zrobiła ciasto, a Klaudia masę serową. Brzoskwinie osączone, trzeba tylko pokroić. Przy pracy dwie Anie.
Sernik już w piekarniku. Pieczemy przez jedną godzinę w temperaturze 180 stopni.
Ania nakrywa stół. Dodaje elementy świąteczne serwetki z motywami bożonarodzeniowymi, mała choinka.
Przy stole Klaudia, Jola, Ania, Ola.
Za chwilę zjemy smakowity posiłek samodzielnie przygotowany.
Ryba pachnie....
Potem zmywanie, wycieranie i ustawianie naczyń.
Ania z panią Elą wyjmują sernik. Znowu świąteczne zapachy...
A tak wygląda nasz sernik. Pyszny!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz