wtorek, 31 grudnia 2013

Podglądanie mistrzów w pracy



Klasy gimnazjalne biorące udział w projekcie odwiedziły warsztatowe kuchnie Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich. Mieliśmy okazję zobaczyć przygotowanie rozmaitych potraw w profesjonalnych warunkach. Uczniowie pod kierunkiem nauczycieli przygotowywali potrawy z owoców morza, mięsa oraz potrawy z owoców.
Mieliśmy okazję spróbować niektórych dań, usłyszeliśmy też wiele ciekawostek o przygotowywanych potrawach. Przekonaliśmy się również, że dobry kucharz nie tylko potrafi gotować – równie ważna jest umiejętność posprzątania swojego stanowiska pracy.
Uczniowie ZSSiH pokazali nam również poprawne nakrywanie do stołu i sposób obsługi kelnerskiej klienta. Wycieczka bardzo nam się wszystkim podobała.







 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz