Składniki:
4 udka z
kurczaka (bez pałek)
1 szklanka
drobnej kaszy jęczmiennej
4 średnie
ziemniaki
kilka
suszonych podgrzybków lub borowików
1 cebula,
marchewka, pietruszka
½ selera,
por (biała część)
Sól, pieprz,
zioła do smaku
1 łyżka
oliwy
Sposób
przygotowania:
Umyte mięso
włożyć do 4l zimnej wody. Zagotować i odszumować. Wyjąć mięso i pokroić w
paski. Do wywaru wsypać kaszę i warzywa starte na tarce, por pokrojony w krążki
i pokruszone grzyby. Gotować ok.10min. Dodać mięso i pokrojone w kostkę
ziemniaki oraz zeszkloną cebulę. Doprawić solą i pieprzem oraz ziołami. Podawać
z grzankami z bułki paryskiej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz