Wybór padł na ciasto. Oto nasze ciasto przygotowane na zajęciach gospodarstwa domowego.
Składniki na 1 biszkopt:
- 2 jajka
- 2-3 łyżki cukru
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- odrobinę barwnika spożywczego
Białka
ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy po jednym żółtku. Dosypujemy cukier
waniliowy. Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie łączymy z masą
jajeczną. Na koniec dodajemy odrobinę barwnika. Do każdego ciasta inny kolor. Całość
przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 180-200
stopni.
My
piekliśmy po dwa ciasta naraz, bo więcej nie mieściło się w piekarniku.
Każde
ciasto przekładamy kremem. Górę dekorujemy wg własnego pomysłu. Masę
przygotowaliśmy z gotowych mas, do kupienia w sklepie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz